BAS SLAATS

“Lees, leer en blijf nieuwsgierig!”

Onze collega Bas Slaats werkt sinds december 2019 met veel plezier bij UnitIT. Binnen het team van UnitIT is Bas medeverantwoordelijk voor het systeem- en netwerkbeheer. Bas doet dit met veel enthousiasme en plezier. “De leuke kanten aan mijn werk is dat je heel veel (leuk) contact hebt met klanten aan de telefoon en op locatie. En ik vind het vooral leuk om mensen bij hun ICT-problemen te helpen, af en toe krijg je een complimentje voor het oplossen van het probleem. Dat doet altijd goed!

Het begon in 2014 toen Bas begon aan de opleiding ‘ICT Netwerkbeheer’ aan het Zoomvliet College in Roosendaal. In het verleden had hij al een grote interesse in computers en technologie. Door de interesse wist Bas al een hoop van ICT waardoor hij de lesstof en praktijklessen snel oppakte.

Ook na het afronden van zijn opleiding vindt Bas het belangrijk dat hij blijft leren en zichzelf blijft ontwikkelen. Bas heeft vorig jaar de MCSA* van Windows Server gedaan en zijn doel is dan ook om alle modules bij Microsoft365 af te ronden. Dat zijn er wel heel erg veel. Zo zegt Bas: “ICT verveelt nooit en zal altijd veranderden met de tijd. Het blijft leuk om nieuwe dingen te leren en deze voor klanten toe te passen. UnitIT heeft mij ontwikkeld door een combinatie van leerzame ICT-omgevingen van diverse bedrijven waar we het beheer van mogen doen en de opleidingsmogelijkheden die ik van UnitIT aangereikt krijg. Ik kan mij zo optimaal door ontwikkelen in het ICT vak.

Bij UnitIT staat ontwikkeling van het personeel centraal. Bas’ ambitie is om Senior Engineer te worden en/of om zich optimaal op te werken binnen Microsoft365, laatstgenoemde is namelijk echt in opkomst in de wereld!

Bas sluit vervolgens af met: “Mijn tip is vooral, zorg ervoor dat je je altijd inleest in nieuwe onderdelen in de ICT. Lees, leer en blijf nieuwsgierig! Zo blijf je bij over wat er momenteel speelt in de wereld van de ICT en kan je klanten daar ook weer in adviseren. Ik word vooral gestimuleerd door de mogelijkheden die UnitIT mij biedt. Voor diverse software pakketten worden opleidingen aangeboden waar klanten hoofdzakelijk mee werken. Ook eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd. UnitIT zorgt voor de middelen die we nodig hebben om de opleidingen te volgen. Het behalen van een certificaat is een opsteker voor mij, ik word gecomplimenteerd en dat maakt mij trots op mijzelf.”  

* MCSA: Microsoft Certified Solutions Associate