HARALD LAVOOIJ

Mijn naam is Harald Lavooij en ik ben 57 jaar oud. Ik ben, na een aantal jaren bij Defensie, medio jaren ’80 de ICT ‘ingerold’. 

Mijn nieuwsgierigheid en interesse in techniek dreven mij er toe om een automatiseringsopleiding (AMBI) te gaan volgen. Tijdens deze opleiding leerde ik, onder andere, te programmeren in de programmeertaal Pascal en mijn eerste baan in de ICT was dan ook als programmeur. Na korte tijd werd mij echter duidelijk dat het programmeren mij niet echt lag maar kreeg ik gelukkig de kans om mij te ontwikkelen op technisch vlak binnen de ICT. 

De IBM PC, ‘iets nieuws’ uit Silicon Valley, was er nog niet zo lang en daar werd veel van verwacht. Ik stond aan het begin van wat later een geweldige ontwikkeling bleek te zijn! Door veel te lezen en te experimenteren leerde ik hoe het wonder uit de USA in elkaar zat, en belangrijker: ik wist wat ik moest doen als het niet werkte!

In de jaren daarna heb ik nog veel geleerd en leuke jobs gehad; PC-technicus, netwerkbeheerder en consultant bij de Hoogovens en productontwikkelaar bij Unisource (KPN). 

In de jaren ’90 kwam ik in dienst als ‘network consultant’ bij een snel groeiend IT-bedrijf in Bergen op Zoom. Na enige tijd werd mij gevraagd om directeur te worden, voor mij de zoveelste uitdaging in de ICT! In 2002 heb ik besloten om zelf een ICT-bedrijf op te richten; UnitIT Solutions BV. Hier werk ik na ruim 18 jaar nog steeds met heel veel plezier. In mijn vrije tijd speel ik wat gitaar en ben ik graag bezig met fotografie en reizen (en vooral de combinatie). De laatste jaren ben ik als gecertificeerd dronepiloot ook een ‘vliegende videograaf’ en heb ik twee fotoboeken gemaakt.