MARCEL KROPVELD

“Doordat ik ambitieus ben en altijd heb gedaan wat ik leuk vind heb ik mezelf kunnen ontwikkelen binnen het vakgebied”

Van je hobby je werk maken

“Tijdens het werken in de metaalindustrie was ik al veel in de weer met computers” Marcel is begonnen in de metaalindustrie maar merkte al snel dat zijn passie lag in de ICT-branche. Wat begon als hobby, werd meer en meer. Vanuit zijn interesse voor de ICT is Marcel begonnen met computer gerelateerde opleidingen en vervolgens de ICT-wereld ingerold. “Mijn hobby is mijn werk geworden”

Loopbaan

Sinds januari 2006 werkt Marcel bij UnitIT Solutions. Al ruim 15 jaar helpt hij onze klanten en collega’s met zijn enthousiasme en vakbekwaamheid. Wij vroegen hem naar de leukste kanten van zijn beroep. “Het leukste vind ik de omgang met mensen. Vooral bij beginnende organisaties of bedrijven die nog niet voorzien zijn van een goede IT-infrastructuur zijn er vaak problemen op IT-gebied. Door goed te luisteren naar mensen hun problemen, help je ze echt verder met jouw kennis en kunde en help je hun om hun plan naar een hoger niveau te tillen. Als dit gelukt is heb je altijd een “YEAH”momentje.”

Wat zorgt ervoor dat je al ruim 15 jaar bij UnitIT werkt?

“Ik heb veel ruimte en vrijheid in mijn werk. Nieuwe dingen leren en eigen maken heeft mij in staat gesteld om mij te verdiepen in het vak. Hierdoor heb ik mezelf heel erg kunnen ontwikkelen. Sinds ik werkzaam ben bij UnitIT heb ik hier de ruimte voor gekregen en heb ik mij altijd ingezet om dit ook waar te maken. Het is daarom niet alleen waardevol voor UnitIT maar ook voor mijzelf. Als ik namelijk niet zou werken in de ICT-wereld, had ik niet geweten wat ik anders had gedaan. Mijn grootste hobby zijn computers. Mijn hobby is mijn werk geworden, dus ik zou het niet weten. Toen ik net met mijn opleiding begon dacht ik dat ik automonteur wilde worden maar koos ik voor de metaalindustrie. Uiteindelijk overschaduwde mijn hobby voor computers en ben ik achteraf heel blij dat ik in de ICT-wereld terecht ben gekomen.”

Binnen het team van UnitIT is Marcel verantwoordelijk voor het systeembeheer, netwerkbeheer en programmeren. Heel divers en Marcel verteld ons dat hij daar erg blij mee is. “Ik ben altijd graag aan het leren en dankzij de diverse werkzaamheden blijf ik mezelf ontwikkelen. Dit vind ik heel belangrijk. Vooral de diversiteit van de verschillende werkzaamheden en dat er steeds nieuwe technieken komen waarin je je kan blijven ontwikkelen en verdiepen. Nieuwe ontwikkelingen zoals Microsoft365 en Microsoft Azure. Alle ontwikkelingen binnen mijn vakgebied vind ik leuk om bij te houden.”

Hoe ziet een samenwerking er binnen UnitIT uit met je collega’s?

“Het is heel erg belangrijk om altijd samen te werken. Je hebt elkaar nodig en je moet je inzetten om dit zo te houden. Gelukkig is er een professioneel team bij UnitIT waardoor we erg goed samen kunnen werken met elkaar. Mijn tip? Houd vooral in de gaten wie wat nodig heeft en help je collega’s daarbij. Help ze vooral bij verbeterpunten ondersteunen in een positieve. Bijvoorbeeld hulp aanbieden wanneer je weet dat er klus uitgevoerd moet worden waarmee een collega het lastig heeft. Wel is het belangrijk dat mensen open staan voor feedback. Je moet flexibel zijn dit heb ik in de loop der jaren gemerkt.”

Waar ben je echt trots op?
“Ik ben heel trots op het feit dat ik mezelf heb kunnen ontwikkelen binnen het vakgebied. Doordat ik altijd ambitieus ben geweest en altijd heb gedaan wat ik leuk vind ben heb ik mezelf kunnen ontwikkelen. De kernwaarden van UnitIT zijn je afspraken nakomen. “Kwaliteit is je afspraken nakomen” dit sluit goed aan bij mijn eigen kernwaarden.”