ICT IN het mkb...

De digitalisering van bedrijfsprocessen binnen het mkb zijn nog steeds groeiende. Dit vereist dat de ICT zo veilig en soepel mogelijk functioneert maar vaak is dit complexer dan in eerste instantie gedacht wordt.

Een goede en veilige ICT is complex en vereist vakmanschap. U wilt er zeker van zijn dat het beheer in goede handen is maar als u niet de middelen of de wens om dit vakmanschap in dienst te nemen hebt, kunt u dit aan UnitIT uitbesteden, onze specialisten verzorgen dan uw ICT waarbij alle beheerwerkzaamheden, zonder dat u daar last van heeft, proactief worden uitgevoerd. Bij vragen staat onze eigen servicedesk voor u klaar, direct en persoonlijk. Onze diensten worden aangeboden vanuit ons datacenter. Bovendien is alles ingericht en bedacht voor zorgeloos werken, uw continuïteit, de kwaliteit en veiligheid staan bij ons voorop!

Kunt u uw klanten de garantie geven dat hun gegevens veilig zijn in uw bestanden? Garandeert u dat hun privacy wordt gewaarborgd (AVG & Privacy wetgeving)? Hoeveel garantie geeft u uzelf, dat u de automatische processen bij een calamiteit zo goed mogelijk kunnen continueren en ook zonder dat er gegevens verloren gaan? Belangrijke zaken waar vaak niet voldoende prioriteit aan wordt gegeven.

Een perfect werkende techniek is dé verbindende factor tussen uw personeel, klanten en leveranciers, de gehele keten. En mocht een calamiteit zich onverhoopt toch voordoen, dan kunt u veel schade voorkomen.

67% MKB: doet onvoldoende aan bewustzijn cybercriminaliteit

60% ICT-beheerders: digitale veiligheid is zorgerlijk!

Menselijk handelen wordt gezien als een van de grootste cyberrisico’s. Toch doet bijna twee derde van de mkb-bedrijven niets om het bewustzijn van medewerkers te vergroten. En heeft nog geen kwart een informatiebeveiligingsbeleid. Het komt dus niet uit de lucht vallen dat ICT-beheerders (60%) zich zorgen maken over de digitale veiligheid van hun mkb-klanten.

Veel mkb-bedrijven nemen onvoldoende maatregelen m.b.t. stroomstoringenback-up systemen, ‘two factor authentication’ antivirussoftware en het gebruik van een firewall.