Noodstroom

Als de stroom uitvalt is het chaos!

De gevolgen van stroomstoringen zijn enorm. Delen van het maatschappelijk verkeer komen stil te liggen, wat leidt tot economische schade die in de miljoenen euro’s kan lopen. Daarnaast wordt de samenleving met de voortschrijding van de informatietechnologie en de komst van meer elektrische apparaten steeds afhankelijker van stroom. In 2019 duurde een stroomstoring gemiddeld 20 minuten. Dat lijkt niet zo lang maar het verstoort uw bedrijfsvoering enorm.

Noodstroomvoorziening

In het MKB is het al gebruikelijk om een noodstroomvoorziening (UPS) aan te schaffen voor de centrale server(s). Met zo’n UPS blijft de server werken tijdens een stroomstoring. Wat men echter vaak vergeet is dat alle apparatuur waar u en uw medewerkers mee werken, het zonder stroom niet meer doen. 

Wij denken verder en komen met oplossingen zodat uw vitale apparatuur ook blijft werken. Denk hierbij aan, zoals uw telefooncentrale, internetapparatuur om verbonden te blijven en enkele werkstations voor bedrijfskritische functionaliteit.

Wanneer uw ICT is ondergebracht in het datacenter van UnitIT, hoeft u zich over de stroomvoorziening van uw centrale apparatuur geen zorgen te maken. Ons datacenter maakt gebruik van een dubbel uitgevoerde stroomvoorziening welke is voorzien van UPS-en. Bij een langdurige stroomonderbreking wordt naadloos overgeschakeld op dieselgeneratoren.

klik voor vergroting