checklist security scan

Bedankt dat u heeft gekozen voor de UnitIT Security Scan! Een verstandige keuze! Want met de UnitIT security scan heeft u een duidelijk en helder overzicht van de beveiliging van jullie ICT systemen en hoe deze geoptimaliseerd kan worden. Zo weet u pas echt zeker hoe veilig en betrouwbaar uw ICT is.

Wij hebben deze checklist opgesteld vanuit onze ervaring en expertise. Met deze checklist krijgen wij een goed inzicht van de bij u aanwezige procedures en maatregelen.

Wij scannen niet alleen uw ICT omgeving, maar kijken ook naar uw procedures en getroffen maatregelen.

De structuur van de checklist is opgebouwd op basis van het NIST Cybersecurity framework en bestaat uit 5 stappen: identificeer, bescherm, detecteer, reageer en herstel. Dit framework dient organisaties weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit

Wij verzoeken u vriendelijk deze checklist in te vullen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: 0164 – 27 55 33

Checklist UnitIT Security Scan


1. Identificatie

Bedrijven zijn zich vaak niet bewust van het risico wat zij lopen. Vaak wordt er gedacht ik ben toch niet interessant. Hackers kijken niet naar hoe interessant uw organisatie is, ze kijken waar er een deur openstaan om binnen te komen. En stiekem heeft u toch best wel wat interessante informatie. Denk aan personeelsgegevens, bankgegevens etc. Het daarom belangrijk dat u een goed beeld heeft van uw omgeving en gegevens.

2. Bescherming

Anti-virus software, e-mailfiltering, een goed wachtwoordbeleid, twee-weg verificatie het maken en controleren van back-ups etc. Zijn basisbeveiligingstechnieken om cybercriminaliteit tegen te gaan. In stap 2 zijn willen weten welke beveiliging u al gebruikt.

3. Detectie

Wanneer incididenten niet tijdig worden opgemerkt kan er nie adequaat worden opgtreden en is de impact van een incident groter dan wanneer deze wordt opgemerkt voordat het kwaad is verspreid.

4. Reactie

Wanneer er niet of te laat wordt gereageerd op cyberincidenten is de impact vele malen groter dan noodzakelijk.

5. Herstel

Wanneer u het slachtoffer bent van cybercriminaliteit is het belangrijk dat de impact hiervan minimaal is en u snel weer kan doorwerken. Het is daarom belangrijk dat uw back-up in orde is en er afspraken zijn wanneer herstel nodig is.