two factor authentication

WAT IS 'TWO-FACTOR AUTHENTICATION (2FA)'?

‘Two-factor authenticatie’ is een beveiligingsmethode waarmee een gebruiker zijn identiteit bij het inloggen kan aantonen. Bij 2FA wordt naast het gebruik van een unieke gebruikersnaam met wachtwoord, een extra identificatie van de gebruiker geëist, meestal via een app op de mobiele telefoon van de gebruiker of een RSA-token.

Door tijdens het inlogproces twee van deze methodes te combineren, voorkom je dat een hacker eenvoudig met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord misbruik kan maken. De twee methodes bestaan altijd uit iets wat je weet (een gebruikersnaam en wachtwoord) en iets wat je hebt (een app op een mobiele telefoon, RSA-token of USB-key).

Two-factor authenticatie is een van de beste manieren om het aanmelden op een systeem te beveiligen en te voorkomen dat u slachtoffer wordt van internetcriminaliteit. Het gebruik van 2FA wordt steeds belangrijker omdat het op afstand kunnen benaderen van gegevens de normaalste zaak van de wereld is. Door het inzetten van 2FA maakt u het een hacker onmogelijk misbruik te maken van uw account omdat ze wellicht wel over uw inloggegevens beschikken naar de tweede stap in de identificatie niet kunnen afronden.