De juiste beveiliging voor jouw ICT-omgeving

De ICT-omgeving van jouw organisatie is een combinatie van hardware, software en processen. Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om aan te vallen. Het is daarom essentieel om cybersecurity als een integraal onderdeel van jouw ICT-beleid te beschouwen. Hiervoor bieden wij proactieve en structurele oplossingen om jouw organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen.

Voor een optimaal beschermde omgeving kijken wij naar de driehoek mens, techniek en processen. Door samen in gesprek te gaan, brengen wij de risico’s van jouw organisatie in kaart. Vervolgens creëren wij een op maat gemaakt beveiligingsplan door het combineren van de driehoek mens, techniek en processen.

 

Mensen -Techniek - Processen

Mensen

Meer dan 70% van alle informatiebeveiliging incidenten wordt veroorzaakt door menselijke vergissingen. Mensen klikken op links in phishingmails en delen bewust of onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van de belangrijke rol die zij vervullen binnen de informatiebeveiliging van hun organisatie. Wij bieden daarom security-awareness trainingen om jou en je medewerkers weerbaar te maken tegen cyberaanvallen.

Techniek

Technische aspecten zoals proactieve antivirus- en malware software, een goede back-up en de bescherming van je netwerk vormen vaak de basis van een ICT-beveiliging. Tegenwoordig dienen er meer beveiligingsmaatregelen getroffen te worden om jouw ICT-omgeving optimaal te beschermen. Denk hierbij aan:

Processen

Door het opstellen van procedures worden de toegepaste beveiligingsoplossingen gecontroleerd. Zoals het periodiek testen van back-ups, het opstellen en testen van een incident-responseplan voor cyberincidenten en een strikt patch- en wachtwoordbeleid. Denk hiernaast ook aan het duidelijk in kaart hebben wie tot welke gegevens toegang heeft.

 

Heb jij vragen over het optimaliseren van jouw ICT-beveiliging?  

Lees meer over onze andere ICT-oplossingen