Bewustwording medewerkers

bewustwording medewerkers

“Waarom zou ik mijn medewerkers lastigvallen met trainingen over cybercriminaliteit? Wij hebben het druk genoeg en een hack overkomt mij toch niet!”

Helaas gebeurt het voortdurend. Bedrijven en ondernemers die slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Veel ondernemers denken: “ik ben toch niet interessant”. Maar de helft van de ondernemers is inmiddels al slachtoffer geworden van cybercriminaliteit.

In sommige gevallen gaat het om hacks van Facebook accounts of LinkedIn profielen, maar een hack kan ook een veel grotere impact hebben op bedrijf. Zoals een bedrijf met 25 man dat gehackt werd failliet ging omdat criminelen alles gewist hadden. Van het ene op het andere moment ligt een bedrijf compleet plat. Ze kunnen helemaal niks meer. Een meubelfabriek, die niet meer kon leveren omdat alle machines stil lagen, een transportbedrijf die geen vrachtwagens meer de weg op kon sturen omdat de systemen niet bereikbaar waren en een huisarts die patiëntgevoelige gegevens verliest. Als u geluk heeft vragen hackers een paar duizend euro, maar bij een beetje pech kost een hack u tienduizenden euros!

Ja maar ik heb toch back-ups”. Helaas blijken deze ook vaak besmet te zijn omdat back-ups niet goed worden ingesteld. Controleer vandaag nog met uw ICT partner of uw back-ups in orde zijn.

Onze back-up is goed ingesteld. Maar waarom loop ik nog steeds gevaar? Wat doe ik verkeerd?

70% van de incidenten wordt veroorzaakt door menselijke vergissingen. Mensen klikken per ongeluk op links in phisingmails en delen onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Daarbij worden cybercriminelen ook steeds slimmer en komen er helaas steeds nieuwere technieken. Hacken wordt steeds simpeler, vroeger had u nog echt verstand van computers nodig. Tegenwoordig koopt u voor een habbekrats een heel goed hackprogramma. Iedereen kan dus hacker worden. Ook worden de programma’s steeds slimmer. Zo kan een transactie van 1 eurocent al een leeggeplunderde bankrekening tot gevolg hebben. Ook zien we de trend van de zogenaamde bekenden in nood waarbij wordt gevraagd om geld over te maken. En dan blijkt het appje achteraf helemaal niet van een bekende te zijn, maar van een oplichter. Helaas is dit dan al te laat. De impact van cybercriminaliteit is groot. Negen van de tien keer krijgt u uw geld niet terug en kan de politie ook weinig doen. Naast financiële schade levert een hack vaak ook imagoschade op.

Tijd om in actie te komen! Want u kunt hacks voorkomen.

Een goede back-up heeft u al, maar wat dacht u van een nog sterkere schakel; De ‘Human Firewall‘? Door het creëren van bewustwording (Security Awareness) zullen medewerkers de sterkste schakel vormen en functioneren als ‘human firewall’. UnitIT biedt u hiervoor de tools om het veiligheidsbewustzijn binnen uw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Human Firewall? Klinkt leuk maar hoe doe ik dit?

UnitIT helpt u hierbij. Neem contact met ons op en wij bieden u een op maatgemaakt trainingsplatform. Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers aan de slag kunnen met de juiste trainingen, bewaken de voortgang en rapporteren aan u. U heeft er geen werk aan! Na afronding ontvangen deelnemers een certificaat per gevolgde module. Daarnaast zorgen wij voor een passen presentje voor de inzet.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

VEILIGHEID • BESCHIKBAARHEID • PRIVACY