Flexibel werken

Flexibel werken

Flexibel werken is geen hype meer: het is de toekomst van de werkplek.

Sinds de coronacrisis werkt nog een groot deel van Nederland vanuit huis en lang niet altijd van 9-tot-5. Dit vraagt om meer flexibiliteit van zowel werkgever als werknemer. Steeds meer werknemers hebben de behoefte aan mogelijkheden om hun werk flexibeler in te kunnen richten. Een flexibelere inrichting voor de werknemer, brengt voordelen voor werkgevers met zich mee. Werknemers die flexibel kunnen werken, blijken efficiënter te werken en zijn over het algemeen gezonder wat leidt tot minder ziekteverzuim. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu, omdat het woon-werkverkeer afneemt. 

We horen het overal maar wat houdt flexibel werken nou eigenlijk in? Halen we alles eruit?
Een flexibele werkcultuur kent verschillende fases. In welke fase een organisatie zich bevindt, hangt af van de wijze waarop flexibel werken wordt gezien en gebruikt binnen een organisatie. Flexibel werken kan in verschillende vormen: flexibele begin- en eindtijden, thuiswerken, jaaruurcontracten, parttime werken en/of duobanen. 

Het flexibel werken is geen hype maar de toekomst van de werkplek. Wat zijn de voordelen als dit goed wordt gefaciliteerd?

  • De wensen van de nieuwe generatie tegemoetkomen
  • Een hogere medewerkerstevredenheid
  • Besparen op kantoorruimte, reiskosten en printkosten
  • Hogere productiviteit en dus een beter bedrijfsresultaat

Wat bespaar je met flexibel werken?
Het is belangrijk dat je werkplekken op orde zijn. Of je nu volledig in de cloud werkt, hybride of lokaal, je maakt altijd gebruik van computers, laptops en tablets en je wilt er zeker van zijn dat deze apparatuur goed beveiligd is, volledig betrouwbaar en dat er geen verstoringen optreden. Want niks is zo frustrerend als een trage pc of laptop. Je wilt dat jouw medewerkers hun werk kunnen blijven doen en dat je geen zorgen hebt over de continuïteit en veiligheid van de werkplekken.

Is flexibel werken dan besparen of juist investeren?
Flexibel werken betekent overal probleemloos inloggen. Dit vraagt extra inspanningen op de ICT-omgeving. UnitIT ondersteunt je met het inrichten van deze hybride manier van werken. Belangrijk bij deze nieuwe vorm van werken is het faciliteren van medewerkers. Zorg ervoor dat zij zowel thuis, onderweg als op kantoor productief kunnen werken. Nóg belangrijker is dat medewerkers zich vaak niet bewust zijn van de belangrijke rol die zij vervullen binnen de ICT-omgeving. Mensen klikken op links in phishingmails en delen bewust of onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Het is daarom belangrijk te blijven investeren in onze awareness trainingen. Het juiste leermateriaal voor de juiste persoon op het juiste moment beschikbaar. UnitIT geeft je alle tools om het veiligheidsbewustzijn binnen je organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op!

VEILIGHEID • BESCHIKBAARHEID • PRIVACY